Maatwerk: van oud naar NIEUW

Dit collier heb ik gemaakt van goud van mijn klant, met behoud van herkenbare elementen uit de oude sieraden.

Dierbare herinneringen in een modern nieuw collier.

Met bestaande edelstenen creëer ik een nieuwe ring voor u.

Het blijft uw ring met herinneringen, uw mooie edelstenen in uw nieuwe ring.

Van uw oude Diamanten kan ik een ring maken zoals u hier ziet.

Twee trouwingen, gevlochten en gesmeed tot één ring.

Allemaal kleine stukjes goud maken een nieuwe ring.

Een grillige en beetje ruwe ring, alsof hij zo uit de aarde komt.

Van oude sieraden en de dingen die nooit voorbij gaan.

En dan komt er een moment in je leven dat je ongewild veel sieraden krijgt. Allemaal dierbare sieraden, maar je weet nu al dat je die misschien nooit gaat dragen (nou ja, met Kerst een keer), je draagt ze niet omdat je ze eigenlijk niet zo mooi vindt. Maar ze zijn wel van moeder of van grootmoeder of van vader. Je loopt dan het risico dat ze jaren in de la blijven liggen, ze worden vergeten en als je dan zelf “gaat hemelen” (zoals mijn opa dat altijd zei), en je nabestaanden vinden die sieraden, dan zegt het hen helemaal niets, ze kennen ze niet eens, het zijn sieraden zonder emotie omdat je ze nooit gedragen hebt. En wat gebeurt er dan: dan worden de sieraden verkocht aan een opkoper en zijn ze weg, die mooie maar misschien wat gedateerde sieraden van moeder, van oma, van overgrootmoeder, zo in de ramsch, weg. En dat is natuurlijk bijzonder jammer, dat wilt u ook niet.

Maar u kunt er nu wat aan laten doen. En doe dat dan alstublieft ook. Laat mij iets moois ontwerpen, speciaal voor u, een prachtig sieraad, een sieraad dat een familiestuk zal worden, een sieraad met uw herinneringen.

Maak een afspraak met mij, laat mij naar uw sieraden kijken en laat mij een idee aandragen. Ik ben daar goed in, ik ben creatief en ik kan het ook heel mooi maken. Misschien is het ongebruikelijk om dit van jezelf te zeggen, maar ik ben echt goed in mijn vak. Creatief, vakbekwaam, met een goed geoutilleerd modern atelier, met hart voor mijn vak, met aandacht voor mijn klanten, aandacht voor u. Samen met u creëer ik uw nieuwe sieraad. Ik heb verrassende ideeën. Ik maak dat hele mooie dierbare sieraad voor u, waarin alle dierbare herinneringen verborgen of net zichtbaar aanwezig zijn, een sieraad zoals u zich dat wenst, zodat u het vaak kan en gaat dragen, zodat uw dochter straks zal zeggen: Mama, mag ik dat sieraad later hebben?

Ik ontwerp en maak van uw oude sieraden een waardevol nieuw en prachtig sieraad voor uzelf en voor uw kinderen.
Op deze pagina ziet u diverse sieraden die ik ontworpen heb.

Alexander van den Hoven

Dit type armband leent zich ook uitstekend om een verzameling met elementen uit bestaande oude sieraden aan te hangen.

Armband en hangertjes zijn gegeven door acht vriendinnen. Een origineel cadeau dat een leven lang meegaat (en langer).

Een bestaand triplet opaal hangertje, waarvan de opaal een beetje beschadigd was.

Om de beschadiging te verdoezelen heb ik het hangertje voorzien van filigrain achtig dunne Lathyrus takjes.

Dit ontwerp van mij leent zich uitstekend om te maken met de Diamanten en edelstenen die u in uw bezit heeft.

Een cluster van verschillende Diamanten in onregelmatige samenstelling.

Vormgegeven alsof je lijm smeert op je vinger en vervolgens die vinger in de edelstenen doopt.

De “Fantasie Alliance Ring”, helaas veel geïmiteerd, maar nooit zo mooi als het origineel.

Twee ringen voor de kleindochters gemaakt van één bestaande slagring van oma.

Nieuwe oorhangers van oud goud en zilver uit de familie.

Kleine oorknopjes gemaakt van gesmolten goud en zilver van oude sieraden.

Telefoon: 06 522 63 904

E-mail:   Post@avdh.nl

Speciale en unieke trouwringen, verlovingsringen en vriendschapsringen: ook voor deze sieraden bent u bij mij op het juiste adres.

Pin It on Pinterest