Maatwerk: van oud naar NIEUW

Dit collier heb ik gemaakt van goud van mijn klant, met behoud van herkenbare elementen uit de oude sieraden.

Dierbare herinneringen in een modern nieuw collier.

Zilveren hanger met een heel fijn geelgouden Lathyrus takje en 3 gouden bolletjes.
Doorsnede van de hanger is 50 mm, het Lathyrus takje is 28mm hoog.

Het blijft uw ring met herinneringen, uw mooie edelstenen in uw nieuwe ring. In deze geelgouden ring met Smaragd en Diamanten.

Van uw oude Diamanten kan ik ringen maken zoals u hier ziet.
(klik op de foto voor meer afbeeldingen & rechts bovenin voor vergroting)

Twee trouwingen, gevlochten en gesmeed tot één ring.

Allemaal kleine stukjes goud maken een nieuwe ring.

Een grillige en beetje ruwe ring, alsof hij zo uit de aarde komt.

Van oude sieraden en de dingen die nooit voorbij gaan.

En dan komt er een moment in je leven dat je ongewild veel sieraden krijgt. Allemaal dierbare sieraden, maar je weet nu al dat je die misschien nooit gaat dragen (nou ja, met Kerst een keer), je draagt ze niet omdat je ze eigenlijk niet zo mooi vindt. Maar ze zijn wel van moeder of van grootmoeder of van vader. Je loopt dan het risico dat ze jaren in de la blijven liggen, ze worden vergeten en als je dan zelf “gaat hemelen” (zoals mijn opa dat altijd zei), en je nabestaanden vinden die sieraden, dan zegt het hen helemaal niets, ze kennen ze niet eens, het zijn sieraden zonder emotie omdat je ze nooit gedragen hebt. En wat gebeurt er dan: dan worden de sieraden verkocht aan een opkoper en zijn ze weg, die mooie maar misschien wat gedateerde sieraden van moeder, van oma, van overgrootmoeder, zo in de ramsch, weg. En dat is natuurlijk bijzonder jammer, dat wilt u ook niet.

Maar u kunt er nu wat aan laten doen. En doe dat dan alstublieft ook. Laat mij iets moois ontwerpen, speciaal voor u, een prachtig sieraad, een sieraad dat een familiestuk zal worden, een sieraad met uw herinneringen.

Maak een afspraak met mij, laat mij naar uw sieraden kijken en laat mij een idee aandragen. Ik ben daar goed in, ik ben creatief en ik kan het ook heel mooi maken. Misschien is het ongebruikelijk om dit van jezelf te zeggen, maar ik ben echt goed in mijn vak. Creatief, vakbekwaam, met een goed geoutilleerd modern atelier, met hart voor mijn vak, met aandacht voor mijn klanten, aandacht voor u. Samen met u creëer ik uw nieuwe sieraad. Ik heb verrassende ideeën. Ik maak dat hele mooie dierbare sieraad voor u, waarin alle dierbare herinneringen verborgen of net zichtbaar aanwezig zijn, een sieraad zoals u zich dat wenst, zodat u het vaak kan en gaat dragen, zodat uw dochter straks zal zeggen: Mama, mag ik dat sieraad later hebben?

Ik ontwerp en maak van uw oude sieraden een waardevol nieuw en prachtig sieraad voor uzelf en voor uw kinderen.
Op deze pagina ziet u diverse sieraden die ik ontworpen heb.

Alexander van den Hoven

Maatwerk: NIEUW in opdracht gemaakt

Gouden ring met takje, blaadjes, zaadbolletjes en veel kleine elementjes uit oude sieraden van de klant.
(klik op de foto voor meer afbeeldingen & rechts bovenin voor vergroting)

Zilveren heren ring met Escher-achtig Salamander motief. Het motief is rondom in de ring gegraveerd.
Een mooie, strakke en stevige herenring.

Armband in zilver met goud en 8 hangertjes. Een origineel cadeau dat een leven lang meegaat (en langer). Dit type armband leent zich ook uitstekend om een verzameling met elementen uit bestaande oude sieraden aan te hangen. Zilver, goud, parels, lapis Lazuli en Koraal.

Na 35 jaar je trouwringen aan laten passen, met behoud van de originele gravure. Voor deze klant heb ik over hun bestaande ringen een grillige ring gemaakt met daarnaast een strakke witgouden ring en in de damesring nog 3 Briljant geslepen Diamanten. Mijn klanten waren bijzonder enthousiast.
Deze email kreeg ik van hen:

Beste Alexander:

Beste Alexander, Met deze mail willen Josta en ik nogmaals onze dank uitspreken voor het geweldige werk wat je hebt geleverd met de creatie van onze hernieuwde trouwringen. Ze zijn echt prachtig, we genieten er volop van en we zijn er oprecht trots op. Super, zoals je met onze bestaande ringen zo’n speciaal ontwerp gemaakt hebt, vakwerk van hoog niveau. Onze verwachtingen waren hoog gespannen maar je heb ze waar gemaakt. Lieve groeten van Josta en Ruud.

Twee ringen voor de kleindochters gemaakt van één bestaande slagring van oma.

Nieuwe oorhangers van oud goud en zilver uit de familie.

Een bestaand opaal hangertje (gemaakt door mij in 1980), waarvan de opaal een beetje beschadigd was. Om de beschadiging te verdoezelen heb ik het hangertje voorzien van filigrain achtig dunne Lathyrus takjes in geel- en witgoud.

Telefoon: 06 522 63 904

E-mail:   Post@avdh.nl

Speciale en unieke trouwringen, verlovingsringen en vriendschapsringen: ook voor deze sieraden bent u bij mij op het juiste adres.

Pin It on Pinterest