Over de waarde van het juweel en uw investering.

Hoeveel gaat u investeren als u een speciaal sieraad laat maken.

Een speciaal ontwerp van mijn hand en door mij geheel handgemaakt en van een hoge kwaliteit, dat geeft geen prijzen van een discount juwelier, maar u krijgt wel een aanzienlijk mooier en origineler ontwerp en het sieraad wordt perfect gemaakt. (ook al kost het mij meer tijd dan ik vooraf had ingeschat).
Maar goed, wat kost het dan? Ja, moeilijk zo even te zeggen.
Mijn vraag zal dan zijn: Wat voor een soort sieraad wilt u? Maar soms is dat voor u moeilijk te benoemen, omdat u het soms ook niet precies weet. “Ontwerpen is jouw vak, teken maar eens iets” krijg ik dan te horen en dat is natuurlijk ook zo: van mij mag u verwachten dat ik een mooi, oorspronkelijk en verrassend ontwerp creëer en dat kan ik ook en dat zal ik ook zeker doen.
 

Je mag het in Nederland niet zo van jezelf zeggen, maar ik ben echt heel goed in mijn vak, ik ben verrassend creatief, ik ben precies en vaktechnisch heel bekwaam, ik werk in een atelier met high-tech gereedschap. Ik ben Meester-Goudsmid, ik ben een expert in het bewerken van Platina. En ik heb meer dan 45 jaar ervaring.

Wat is uw budget? Het is voor mij prettig om vooraf te weten wat het sieraad ongeveer mag kosten. Dan weet ik namelijk waar de mogelijkheden en de beperkingen liggen.

Om u een idee van prijzen te geven, geef ik u hieronder een indicatie, dit is echt globaal en geheel vrijblijvend, want een en ander is sterk afhankelijk van arbeidstijd en goudgewicht. Witgoud, is vanwege het Palladium in de legering duurder dan geelgoud.

Ik neem maar weinig opdrachten aan, mijn tijd is helaas beperkt en mijn prioriteit ligt in het ontwerpen en creëren van mijn eigen vrije werk.

Uw sieraad Uw investering €
Geelgouden trouwringen, per ring 800-1600
Klassieke bolle geelgouden trouwringen 3mm, per ring 400
Geelgouden collier, grote schakels, lengte 70cm (zwaar collier) 4000-10000
Geelgouden 3D geprinte ring 1500-3500
Fijne geelgouden ring 500-700
Geelgouden ring, gebruikelijk formaat 700-1000
Geelgouden ring, complex model / zetting 1000-2500
Grote bewerkelijke geelgouden ring 2500-4000
Fijn geelgouden hangertje (exclusief collier) 500
Geelgouden manchetknopen 1200-2500
Geelgouden armband 1800-4000
Geelgouden oorknopjes 500-800

U investeert in een familie juweel, later dragen uw kinderen en uw kleinkinderen uw sieraad.
Uw nieuwe juweel wordt mooier dan u verwacht en ook u weet: Een gouden sieraad is voor altijd.

Voordat ik aan een opdracht begin, weet u wat de kosten zijn en kunt u beslissen of u mij de opdracht gunt.

Alle prijzen zijn exclusief de edelstenen, maar inclusief de BTW en (zoals dat in advertenties zo mooi heet) inclusief Luxe Geschenkverpakking.

Prijsniveau januari 2021.

Uw sieraad gemaakt van uw oude goud.
Wanneer u graag wilt dat ik het sieraad maak van uw goud, omdat daar een emotionele band mee is, dan doe ik dat graag. Uw goud wordt gesmolten, gezuiverd, gesmeed en vermaakt tot een plaatje of staafje, waar ik vervolgens uw nieuwe sieraad van maak. Dit smelten en smeden kost wel extra arbeidstijd en soms moet ik daar behoorlijk veel tijd in steken om goed materiaal te krijgen. Al met al scheelt het in de uiteindelijke kosten niet zo heel veel of ik nu nieuw goud gebruik of uw oude goud. Uw voordeel is in ieder geval, dat uw sieraad gemaakt is van het goud dat van u afkomstig is, het komt uit uw familie, zodat de emotionele band behouden blijft.

Puur Goud is geel, Platina is wit.
Een Platina sieraad voelt fascinerend “zwaar” aan en is zo wit als chroom.
Ik gebruik het liefst Platina in plaats van witgoud. Platina heeft als voordeel ten opzichte van witgoud, dat het echt spierwit is, het is ook bijzonder slijtvast en u hoeft nooit bang te zijn voor een allergische reactie. Zettingen van Platina zijn veel duurzamer dan zettingen van witgoud. Platina is zwaar, de soortelijke massa is 20,5. Ter vergelijking: 14K goudlegering heeft een soortelijke massa van 13,5; zilver 10,3; (Lood 11,3 en ijzer 7,9 en aluminium 2,7). En Platina wordt in sieraden heel zuiver gebruikt, 95% van de legering is Platina, 14K goud bevat maar 58,5% goud (de rest is zilver en koper). Deze waardes zorgen er uiteindelijk voor dat er in een Platina sieraad 2,5 x meer edelmetaal zit dan in een 14K gouden sieraad.
Platina is nu per kilo goedkoper dan Goud, maar het uiteindelijke sieraad zal in Platina ongeveer twee keer meer kosten dan in 14K geelgoud. Platina is namelijk ook veel moeilijker te bewerken.

Levertijd
Ik maak al mijn sieraden zelf en mijn tijd is beperkt. Hou daarmee s.v.p. rekening wanneer u een sieraad bij mij laat maken. (Maar maak uw wensen kenbaar, want dan kan ik daar rekening mee houden).

Pin It on Pinterest