Speciale Creaties en Maatwerk

Ik maak sieraden voor mijn eigen collectie die ik verkoop via mijn eigen website.
Mijn werk is alleen bij mij in Arnhem te koop, ik lever niet aan andere winkels of websites. Pas dus op voor imitaties.
Af en toe maak ik sieraden voor particuliere opdrachtgevers, maar mijn tijd is beperkt en daarom neem ik maar weinig opdrachten aan.
Om u een idee te geven van de kosten van mijn sieraden en juwelen, geef ik u hier een overzicht van uw investering.
Prijsindicatie 2020.

Op dit moment (oktober 2020) werk ik aan mijn nieuwe collectie juwelen en objecten, daarnaast maak ik de nog lopende opdrachten af, ik kan daardoor voorlopig geen nieuwe opdrachten aannemen.

Roodgouden ring van druiventakje, met witgouden deel met Diamant in uiteinde en gele Diamant en Robijn.
Nr. 7001

Fantasie Alliance ring met diverse Diamanten in willekeurige vorm in de ring.
Nr. 7002

Gouden ring met drie namen. 3D tekening op de computer, in was geprint, gegoten en afgewerkt. Een deel van de foto’s zijn de renderingen van de computer tekening gemaakt in Matrix Rhino.
Nr. 7003

Een grote fantasie Alliance ring, veel Diamanten in vele vormen en kleuren, zelfs een Natural Pink Briljant geslepen Diamant.
Nr. 7004

Zilveren ring met geelgouden takje, ruw Lapis Lazuli, grillige parel en 3 briljant geslepen Diamanten in witgouden staafjes.
Nr. 7005

Geelgouden armband, bestaande uit gekrulde schakels die gemaakt zijn van platgewalst gouddraad.
Nr. 7006

Geelgouden krulhanger aan hoogglans edelstalen collier. Hoogglans gepolijst edelstaal ziet eruit als witgoud, maar is aanzienlijk sterker.
Nr. 7007

Geel- en witgouden ring met vingerafdruk en Briljant geslepen Diamanten. De vingerafdruk was niet zo duidelijk, het “onherkenbare” deel heb ik weergegeven in het grillige geelgoud en de herkenbare lijnen heb ik vertaald in strakke witgouden lijntjes. De (verborgen) Diamanten maken het geheel nog specialer.
Nr. 7008

Witgouden ring met lichtblauwe Aquamarijn in een kwart-zetting
Nr. 7039

18K Geelgouden ring met platina zetting / chaton en Bolsjewiek Old Mine Cut geslepen Diamant
Nr. 7040

Geelgouden ring met Amethyst en vier pareltjes.
Nr. 7041

Geelgouden ring met rode tourmalijn in een zetting van twee gebogen plaatjes.
Nr. 7042

Geelgouden ring met paars blauwe Ioliet in een kwart-zetting.
Nr. 7043

Geelgouden ring met groene Tourmalijn in een kwart-zetting.
Nr. 7044

Een bestaande aquamarijn uit een oude ring in een strakke zetting geplaatst en gemonteerd in een boomschors ring.
Nr. 7046

Geelgouden ring met parel, granaat, bloedkoraal, briljant en baguette geslepen Diamant. Deze ring is deels gemaakt met edelstenen van mijn klant.
Nr. 7045

Platina ring met Emeraude geslepen Diamant. Deze wordt naast de platina trouwring gedragen, daarom is de zetting van de grote Diamant op de band geplaatst.
Nr. 7009

Geelgouden hangertje met briljant geslepen Diamant aan een edelstalen colliertje. Het zettinkje van de Diamant is iets schuin tegen het plaatje gesoldeerd, zodat het lijkt alsof de Diamant zweeft naast de hanger.
Nr. 7010

Zilveren hartjes met een edelstalen oogje. Zes familieleden dragen dit aan hun sleutelbos: altijd samen.
Nr. 7011

Geelgouden strakke solitair met witgouden chaton en gele briljant geslepen Diamant. Een hele mooie en eenvoudige solitair.
Nr. 7012

Witgouden staafjes collier met een geelgouden omgevouwen hanger uit een grillig plaatje. In de hanger is een vingerafdruk gegraveerd.
Nr. 7013

Zilveren heren ring met Escher-achtig Salamander motief. Het motief is rondom in de ring gegraveerd.
Een mooie, strakke en stevige herenring.
Nr. 7014

Armband in zilver met goud en 8 hangertjes. Een origineel cadeau dat een leven lang meegaat (en langer). Dit type armband leent zich ook uitstekend om een verzameling met elementen uit bestaande oude sieraden aan te hangen. Zilver, goud, parels, lapis Lazuli en Koraal.
Nr. 7015

Na 35 jaar je trouwringen aan laten passen, met behoud van de originele gravure. Voor deze klant heb ik over hun bestaande ringen een grillige ring gemaakt met daarnaast een strakke witgouden ring en in de damesring nog 3 Briljant geslepen Diamanten. Mijn klanten waren bijzonder enthousiast. Nr. 7016
Deze email kreeg ik van hen:

Beste Alexander:

Beste Alexander,Met deze mail willen Josta en ik nogmaals onze dank uitspreken voor het geweldige werk wat je hebt geleverd met de creatie van onze hernieuwde trouwringen.Ze zijn echt prachtig, we genieten er volop van en we zijn er oprecht trots op.Super, zoals je met onze bestaande ringen zo’n speciaal ontwerp gemaakt hebt, vakwerk van hoog niveau.Onze verwachtingen waren hoog gespannen maar je heb ze waar gemaakt.Lieve groeten van Josta en Ruud.

Gouden en Platina hangertjes gemaakt om aan gouden Niessing Spiraal collier te hangen. De middelste hanger is met een briljant geslepen Diamant.
Nr. 7017

Gouden fantasie alliance ring gemaakt met Diamanten en andere edelstenen van mijn klant.
Nr. 7018

Gouden herenring met een vingerafdruk en twee letters.
Nr. 7019

Zilveren strakke dasklem met ruw Lapis Lazuli.
Nr. 7020

De kaart van Arnhem was het uitgangspunt voor deze manchetknopen en de diverse gebieden zijn grillig en strak weergegeven met de slingerende rivier de Rijn als lijn tussen de delen goud. De plaats in de stad waar het ouderlijk huis staat is gemarkeerd met een heel klein witgouden bolletje. Een sieraad voor het leven (en langer), een prachtig cadeau om te koesteren. Mooi massief goud.
Nr. 7021

De Avicenna Pijnprijs is door mij gemaakt in opdracht van de werkgroep pijn van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. De Avicenna prijs is in 2016 uitgereikt aan neuroloog prof. dr. Karin Faber van het Maastricht UMC+.
Een mooi sieraad op een bureau, mooi door zijn eenvoud en mooi door de verrassende mogelijkheid om de naalden te verwijderen en zo de patiënt symbolisch “pijn vrij” te maken. Een zilveren kunstwerk met chirurgisch edelstalen naalden op een sokkel van Wengé.
Nr. 7022

Als uitgangspunt voor het beeldje, de Avicenna PijnPrijs, heb ik een tekening gebruikt uit het boek van Avicenna Ibn Sina. Op de foto’s ziet u de afwerking van het zilveren beeldje. Na het buigen, solderen en vijlen, ben ik aan het schuren, daarna komt het polijsten en dan de montage van alle chirurgisch stalen naalden.

Witgouden strak hangertje met Trilliant geslepen Diamant aan een witgouden colliertje.
Nr. 7023

Zilveren Eusebius kerk speldje.
Uitgangspunten voor het ontwerp:
“Arnhem is een stad van gebogen lijnen, de slingerende Rijn, de John Frostbrug, de golvende lijnen van het nieuwe station en fier boven dit alles uit torent de Eusebiuskerk met zijn imposante rechte toren. Het is de rots in de Arnhemse branding.”
Dit speldje is te koop in de Eusebius kerk in Arnhem.
Nr. 7024

Roodgouden trouwring gesmolten en vermaakt tot een speelse ring met Robijn en Diamant.
Nr. 7025

Een bestaand opaal hangertje (gemaakt door mij in 1980), waarvan de opaal een beetje beschadigd was. Om de beschadiging te verdoezelen heb ik het hangertje voorzien van filigrain achtig dunne Lathyrus takjes in geel- en witgoud.
Nr. 7026

Telefoon: 06 522 63 904

E-mail:   Post@avdh.nl

7047

Maatwerk: van oud naar NIEUW

Twee zussen, twee ringen. Ringen gemaakt van oud goud, met herkenbare elementjes uit de oude sieraden uit de familie.
Nr. 7027

Twee trouwringen samengesmeed tot één ring, met edelstenen uit bestaande sieraden.
Nr. 7028

Gouden ring met takje, blaadjes, zaadbolletjes en veel kleine elementjes uit oude sieraden van de klant.
Nr. 7029

Geelgouden smeedring met daarin een bolsjewiek geslepen Diamant en een roos geslepen Diamant, alles gemaakt met goud van mijn klant en haar Diamanten uit de oude sieraden.
Nr. 7030

Gouden collier met onregelmatig gevormde ovale schakels. Dit collier is gemaakt van het oude goud van mijn klant en ik heb er herkenbare deeltjes uit de oude sieraden in gemonteerd.
Nr. 7031

Er was nog wat goud over, daar heb ik deze oorhangers van gemaakt. Onregelmatig ovaal.
Nr. 7032

Zilveren hanger met een heel fijn geelgouden Lathyrus takje en 3 gouden bolletjes.
Doorsnede van de hanger is 50 mm, het Lathyrus takje is 28mm hoog.
Nr. 7033

Het blijft uw ring met uw herinneringen en uw mooie edelstenen in uw nieuwe ring, zoals in deze geelgouden ring met Smaragd en Diamanten.
Nr. 7034

Van uw oude Diamanten kan ik ringen maken zoals u hier ziet.
Nr. 7035

Van twee gouden trouwringen heb ik deze hanger gemaakt, als een sierlijke slinger zijn de twee ringen aan elkaar gemaakt en in een gouden collier geplaatst.
Nr. 7036

Twee trouwringen vlecht ik in elkaar en voeg eventueel een paar flonkerende Diamanten toe. Op de foto’s ziet u twee iets verschillende ringen.
Nr. 7037

Een ring met gesmolten plaatjes goud. Ruw alsof het zo uit de aarde komt.
Nr. 7038

Alexander van den Hoven
Beeldend Kunstenaar, Creatief Edelsmid, Zilversmid en Meester-Goudsmid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden.

Pin It on Pinterest